Accueil > Ligams (liens)

Ligams (liens)

Las calandretas de Garona-Nauta

Calandreta de Murèth
Calandreta de Castanet
Calandreta de Garoneta
Calandreta de Còsta Pavada es aquí !

Las Calandretas en Miègjorn-Pirenèus

Federacion Miègjorn-Pirenèus de las Calandretas
Aquesta federacion es encargada de la ligason de las escòlas Calandretas e tanben de l’ enantiment de la cultura occitana. Sosten e ajuda las associacions que bailèjan las escòlas. Organisa tanben lo sousten a las associacions qu’an per tòca de la dobèrtura de las novelas escòlas.

Cette fédération a pour but la coordination des écoles Calandretas ainsi que la promotion de la culture occitane. Elle soutient et aide les associations qui gèrent les écoles. Elle organise également le soutien aux associations qui ont pour but d’ouvrir une nouvelle école.

La vida escolara a Tolosa

Sul siti de la comuna :
La tièra de las escòlas, los aleseradors , lo calendièr de las vacanças escolaras, los menuts de las cantinas.

La liste des écoles, les CLAE (Centre de loisirs associé à l’école), le calendrier des vacances scolaires, les menus des cantines.

Los organismes occitans

Institut d’Estudis Occitans
L’Institut d’Estudis Occitans es una associacion qu’a per tòca lo manten e lo desvelopament de la lenga e de la cultura occitanas per la direccion, l’armonizacion e la normalizacion de tots los trabalhs que pertòcan a la cultura occitana dins son ensemble.

L’Institut d’Etudes Occitanes est une association qui a pour but le maintien et le développement de la langue et de la culture occitanes par la dirrection, l’harmonisation et la normalisation de tous les travaux qui touchent à la culture occitane dans son ensemble.

L’ostal d’occitania

L’occitan e l’occitania

Generalitats
Presentacion dins l’enciclopedia Wikipedia.

Aisinas linguisticas
Reviradas en d’unas lengas, prononciacion, gramatica, conjugason, occitan medieval, etimologia, provèrbes, etc... Ligans cap a d’autres sitis.

Traduction en diverses langues, prononciation, grammaire, conjugaison, occitan médiéval, éthymologie, proverbes, etc... Liens vers d’autres sites.

Siti realizat amb Spip per la Commicion Informatica - © Associacion Calandreta Còsta Pavada 2011 - Se déconnecter/